Макарони на фурна с чеснов сос

Макарони на фурна с чеснов сос

Необходими продукти:

300 гр. Маракони Дерони- Penne Rigate
1 глава лук
сол
2 броя моркови
3 броя домати
100 гр. гъби
100 гр. замразен грах
100 гр. Сладка царевица Леда
3 супени лъжици Зехтин за салати и готвене Сан Лазаро  
1 супена лъжица краве масло
100 гр. сирене  моцарела
200 гр. Чеснов сос Дерони

Начин на приготвяне:

1) Сварете макароните в подсолена вода.
2) Нарежете лука и морковите на малки кубчета. Попарете и обелете доматите. След това по възможност отстранете семето и ги нарежете на кубчета.
3) Нарежете гъбите на средно големи парченца.
4) Размразете граха и отцедете царевицата.
5)  Всички зеленчуци  ги сложете в дълбок тиган ,заедно със зехтина, и ги запържете 5 мин.
6) След като се запържат зеленчуците добавете макароните и пържете още 3-4 минути като бъркате постоянно.
7) Запържените макарони и зеленчуци сложете в намазнена тавичка и залейте с готовия чеснов сос , смесен с нарязаното на малки кубчета сирене моцарела.
8) Сложете тавичката в загрята фурна и печете на 200 С° - 40 мин.

Трудност: